torsdag 11 september 2014

Stjäla the show - Emmy Abrahamsson

Andra delen i trilogin om Filippa i London handlar självklart om (spoliervarning härifrån om du inte läst första delen Only väg is upp än!) hennes dagar på The Royal Drama School. För självklart kom Filippa in! Dock så får hon utstå taskiga kommentarer och elaka gliringar om att hon endast kom in så att skolan skulle kunna fylla sin skandinaviska kvot, och liknande, men Filippa struntar i vad de andra säger och försöker sitt bästa i alla fall. Och hon lyckas väldigt bra! Vi får höra om hennes fantastiska, eller kanske mer av konstiga, lärare, hennes störiga klasskamrater och killarna hon får upp ögonen för. Även själva lektionerna är i stort fokus i den här delen, samt de pjäser klassen får öva på och framföra.

Om jag inte var sugen på att åka till London efter den första boken, är jag definitivt mer sugen efter den andra! Skolan verkar som en fantastisk plats att vara på, trots alla blåmärken Filippa får och de konstiga instruktionerna deras lärare skriker till dem, och London beskrivs som en stad värd att bo i. Filippa mognar snabbt till sig i andra delen av trilogin, något jag blir glad över att se. Hon är fortfarande smått hopplös när det kommer till killar och att dejta, men även det verkar hon skärpa till sig med mot slutat av boken.

Jag gillade den här delen bättre än den första eftersom vi får en större inblick i Filippa och hennes dagar på skolan. Mycket läsvärd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar