fredag 11 april 2014

Bokbloggsjerka 11-14 april

Denna vecka lyder bokbloggsjerkan-frågan "Har du någonsin råkat ut för att du inte alls känner för att läsa någon av de böcker som står i din bokhylla? Om ja, vad gjorde du åt det? Om nej, tror du att det någonsin kommer att hända dig?"

Ja! Det har definitivt hänt mig, flera gånger. Framför allt brukar lusten att läsa totalt försvinna när jag har mycket att göra i skolan. Då kan inte ens den mest spännande boken locka mig. Jag hade nämligen en sån period för ett par veckor sedan, och då var jag mitt uppe i Insurgent. Mm, jag vet! Jag tog mig ur det dock, och trots att det fortfarande går långsamt att läsa, och jag inte är så motiverad (pga att jag de senaste dagarna suttit och gått igenom fem böcker, och skrivit av citat från dem) så har jag knappt 75 sidor kvar nu! 

Andra gånger har jag bara varit totalt ointresserad av att fortsätta med den bok jag håller på med. Jag blev helt frälst av filmen Cloud Atlas, men från att jag började läsa boken har det bara varit en pärs för mig. Tyvärr. Och eftersom jag haft en dålig vana i att läsa ungefär fem-tio böcker samtidigt hela tiden, så har jag bestämt mig för att bara försöka läsa en. Därför känner jag inte för att börja på en ny bok när andra böcker är tråkiga. Så det här med att inte vilja läsa böcker kommer nog hända då och då. Om jag inte helt sonika bestämmer mig för att det är okej att läsa 10 böcker samtidigt såklart! 

5 kommentarer:

 1. Ibland har man bara ingen lust att läsa, då får man helt enkelt göra något annat ett tag.

  SvaraRadera
 2. Det har hänt mig med. Jag löste det genom att köpa en Kindle och klicka hem e-böcker som jag precis då vill läsa :)

  SvaraRadera
 3. ett par böcker har ju i gång samtidigt, inte tio :)

  SvaraRadera
 4. Jag kan påbörja många, tills jag hittar rätt:)

  SvaraRadera
 5. Jag har inte alltid lust på alla böcker i min hylla, men vanligtvis brukar det åtminstone finnas minst en som lockar mig. Bara inte just nu, eftersom jag har utmattningsdepression...

  SvaraRadera