tisdag 22 april 2014

Top Ten Tuesday!

Veckans Top Ten Tuesday handlar om "Top Ten Characters Who X (you fill in the blank -- examples: piss me off, are the popular kids, are bookish, would be my bff, that stole my heart, etc. etc.)"

Jag tänkte länge. Och insåg att det finns ett par karaktärer som skulle kunna passa in på att göra mig arg, är populära eller liknande, men det var bara ett par karaktärer per sak. Till slut insåg jag att de flesta karaktärer jag tänkte på var karaktärer som jag såg upp till och ser som mentorer och förebilder.


  1. Dumbledore. Alltså behöver jag säga mer? Världens bästa förebild på i princip alla sätt och vis. 
  2. Minerva McGonagall. Så himla strong kvinna, säger vad hon tycker och tänker, och har precis lika mycket pondus som de manliga lärarna på Hogwarts. Dessutom är jag otroligt imponerad över skådespelaren Maggie Smith som lyckades ta sig igenom alla inspelningar av filmerna samtidigt som hon slogs mot cancer. 
  3. Tris mamma. Från första boken så har hon alltid stöttat sin dotter på alla sätt och vis och dessutom [så är hon rätt så häftig som valde att i princip offra det liv hon levde för att mänskligheten skulle få överleva, samt att hon helt sonika bara offrade sig själv för att rädda Tris] (markera texten för att läsa spoilers om du inte läst ut Divergent, Insurgent eller kommit en bit på Allegiant än ;-) )
  4. Hermione. Because awesome, that's why! Plus att hon är otroligt duktig i skolan (precis som jag alltid försökt vara), är lojal mot sina vänner och helt enkelt är sig själv så mycket som möjligt. 
  5. Augustus Waters. Eftersom han har en så himla positiv attityd till allt. 
  6. Molly Weasley. Eftersom hon är helt otrolig gällande att beskydda sina barn, och hennes personlighet är bara underbar.
  7. Anna i Herr Gud det är Anna. Det var en bok jag fick läst för mig som liten, och den där lilla Anna har fastnat i hjärtat på mig. Hon är så snäll, klok och smart, trots att hon bara är 4 år gammal. (Sen kan det hända att jag har en romantiserad bild av det hela eftersom det var länge sen jag hörde historien, men men)
Jag kommer faktiskt ärligt talat inte på fler. Det blev många från Harry Potter-världen, det är inte så konstigt kanske. Det finns säkert en massa fina bra karaktärer som jag läst om, men de har gått och gömt sig för stunden tyvärr. 

1 kommentar:

  1. Jag visste inte att Maggie Smith hade cancer under inspelningarna. Jag tyckte att det var strongt att fixa det ändå. Men med cancer! Imponerande!

    SvaraRadera