fredag 3 oktober 2014

*Reklam* Meebox *Reklam*

Har du alltid drömt om att ha en egen hemsida? Kanske bloggar du och vill slippa det irriterande *insertnameofblogportalhere*.se? Har du råd att undvara 12 kronor per månad?

För ett par veckor sedan, när Anna och jag pratade om Bokmässan som jag skulle till klassen med, sa hon "du borde ta med dig CV och personligt brev för att dela ut nu när du söker praktikplats." Vilken bra idé tänkte jag, och började slipa på mina worddokument för att sedan..skriva ut en massa papper och vara inte så miljövänlig som jag vill vara..? Nej, idén om att istället skapa en hemsida med mitt CV och ett relativt personligt brev med information om mig började sakta ta form, och det tog inte lång tid innan det blev verklighet. Jag beställde visitkort med mina uppgifter, och hemsidans adress, på och delade ut de på Bokmäsan.

Men till hemsidan! Den registrerade jag via Meebox, ett ursprungligen danskt webhostingföretag som nyligen lanserats i Sverige (klicka på Meebox för att komma till deras hemsida). Jag valde själv tjänsten Webhotell 1, där jag har plats för två (!) domäner och en 10 GB hårddisk (en vet aldrig när en vill skapa en hemsida med mängder av bilder eller filmer på), men det finns fler olika alternativ såklart! När det gällde det rent tekniska som att faktiskt bygga hemsidan så är jag verkligen sämst på kod. Men det gjorde inget, för Meebox har en egen builder som jag byggde min sida i. Det var bascially bara att dra, skriva lite och spara så var hemsidan klar. Här nedan syns en del av resultatet (du är också välkommen att besöka sidan om du vill på http://alexandraoberg.se/). Det finns även möjlighet att flytta över sin blogg till den nya hemsidan och sedan skriva via Wordpress. How awesome is that?!

Så in och kika, fråga mig om ni vill veta något från någon som faktiskt använt verktyget och lycka till med era fantastiska, blivande hemsidor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar