tisdag 21 oktober 2014

Top Ten Tuesday!

I veckans Top Ten Tuesday ska det diskuteras vilka nya bokserier en vill påbörja. Nya serier innebär sådana som kommit ut inom de senaste två åren.


 1. Game of Thrones. Det får faktiskt räknas som en ny serie eftersom jag själv inte började kolla på själva tv-serien förrän för ungefär ett och ett halvt år sedan eller så (jag är medveten om att jag tänjer lite väl mycket på gränserna här men så får det vara). 
 2. Delirium-trilogin av Lauren Oliver. Någon (Anna) har talat väldigt gott om denna serie, och Lauren Oliver, så nu måste jag ju läsa den! 
 3. Sveket-trilogin av Ursula Poznanski. Jag är ju en sucker för dystopiska ungdomsböcker. Behöver jag säga mer? 
 4. The Young World av Chris Weitz. Ungefär samma motivering som ovan (fast postapokalyptisk värld istället för dystopisk). 
 5. The Dove Chronicles av Karen Bao. Sci-fi som utspelar sig på månen. Månen! 
 6. Matchad-serien av Ally Condie. Återigen, dystopiskt. 
 7. Rör mig inte-serien av Tahereh Mafi. Denna har fått väldigt bra kritik, plus att den låter väldigt spännande! 
 8. Linux Svensson-serien av Maths Claesson. En kille som heter som ett operativsystem, bara det gör ju mig nyfiken!
Jag har fler serier på min lista, men de är dels påbörjade och dels äldre än två år. De är Legend-trilogin av Marie Lu, Ender-serien av Orson Scott Card, Beautiful Creatures-serien av Kami Garcia och Margaret Stohl, Röd som blod-serien av Salla Simukka, och serien av Rick Yancey om bland annat den femte vågen. Ja som ni ser finns det en del serier som jag är sugen på just nu, frågan är bara hur jag ska hinna läsa allt innan alla böcker kommer ut och någon råkar avslöja något om vad som händer i de böcker jag inte hunnit läsa än! (Tycker återigen att vi kan ta och diskutera det här med åtta extra timmar per dygn.)

1 kommentar:

 1. Rör mig inte gillade jag faktiskt när jag läste den, har dock inte tagit mig an sista delen ännu men det är på gång! ;)

  SvaraRadera