torsdag 18 september 2014

Bloggträff på PUNKTmedis

Igår kväll hade Bonnier Carlsen bloggträff på PUNKTmedis, där Lihini, även känd som teenbookalover, ledde ett samtal med dels Magnus Ljunggren och dels Maria Nygren om deras nyutkomna böcker Skärvor av J och Miriam om natten. Jag har tidigare recenserat bägge böckerna lite längre ner, så om du vill läsa mer om dem, gör gärna det!

Det hölls intervjuer med både Magnus och Maria, där de fick svara på om deras 18-åriga jag hade gillat den boken de nyss gett ut, vilken som var deras favoritbok när de var yngre och hur många gånger de läst sina böcker, både innan och efter utgivningen. Det bjöds på fika (stora bullar och muffins samt kaffe och te) och en allmänt mysig stämning i den röda "soffan" inne i biblioteket. Det är ändå något särskilt med att sitta med en massa människor, på en kudde, i strumporna (skor är strängt förbjudna i soffan) och lyssna på en författare som en läst och ser upp till. Efter samtalen var vi också välkomna att ställa frågor, och de bästa frågorna kom ändå från ungarna vars teater blivit inställd som låtsades vara bloggare för en stund; "Hur lång tid tar det att skriva en bok?" En mycket bra fråga, och tydligen så är svaret ett år. Men då ska en tänka på att det är ett heltidsjobb att vara författare, och jag, som både studerar, jobbar och läser på fritiden, skulle nog behöva tredubbla den tiden för att ens närma mig något som skulle kunna ha samma längd som en bok.

Tyvärr bestämde sig min mobilkamera för att totalt ignorera allt ljus som fanns i rummet, så de bilder jag tog blev bara gryniga (och suddiga, men det beror nog mest på mig, och inte kameran). Men ändå, tack för en trevlig kväll, Bonnier Carlsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar